Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Atacul de la Charlie Hebdo, revendicat de Al-Qaida în Yemen

atacul_de_la_charlie_hebdo_revendicat_de_al_qaida_in_yemen.jpg

Autorii atacului de la sediul Charlie Hebdo (Foto: Reuters/Reuters TV)

Al-Qaida în Yemen a revendicat atentatul comis pe 7 ianuarie la redacţia publicaţiei satirice franceze Charlie Hebdo. Organizaţia a publicat o înregistrare video miercuri pe Internet, precizând că atacul a fost comis la ordinul liderului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, potrivit AFP.

"Eroi au fost recrutaţi şi au acţionat, au promis şi au trecut la fapte, spre marea satisfacţie a musulmanilor", declară în înregistrarea video postată pe un site islamist Nasser Ben Ali al-Anassi, unul dintre liderii Al-Qaida în Peninsula Arabă, filiala din Yemen a reţelei teroriste Al-Qaida.

"Operaţiunea a fost efectuată la ordinul emirului nostru general Ayman al-Zawahiri şi în conformitate cu voinţa postumă a lui Osama ben Laden", spune el.

"Noi, Al-Qaida în Peninsula Arabă, revendicăm responsabilitatea pentru această operaţiune, ca răzbunare", declară Nasser Ben Ali al-Anassi.

"Ţinem să transmitem naţiunii musulmane că noi am ales ţinta, am finanţat operaţiunea şi l-am recrutat pe şeful ei", precizează el.

Autorii atacului soldat cu 12 morţi la redacţia Charlie Hebdo, Cherif Kouachi şi fratele său Said au fost ucişi vineri de forţele de ordine.

1021