Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Atacul de la Charlie Hebdo, revendicat de Al-Qaida în Yemen

atacul_de_la_charlie_hebdo_revendicat_de_al_qaida_in_yemen.jpg

Autorii atacului de la sediul Charlie Hebdo (Foto: Reuters/Reuters TV)

Al-Qaida în Yemen a revendicat atentatul comis pe 7 ianuarie la redacţia publicaţiei satirice franceze Charlie Hebdo. Organizaţia a publicat o înregistrare video miercuri pe Internet, precizând că atacul a fost comis la ordinul liderului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, potrivit AFP.

"Eroi au fost recrutaţi şi au acţionat, au promis şi au trecut la fapte, spre marea satisfacţie a musulmanilor", declară în înregistrarea video postată pe un site islamist Nasser Ben Ali al-Anassi, unul dintre liderii Al-Qaida în Peninsula Arabă, filiala din Yemen a reţelei teroriste Al-Qaida.

"Operaţiunea a fost efectuată la ordinul emirului nostru general Ayman al-Zawahiri şi în conformitate cu voinţa postumă a lui Osama ben Laden", spune el.

"Noi, Al-Qaida în Peninsula Arabă, revendicăm responsabilitatea pentru această operaţiune, ca răzbunare", declară Nasser Ben Ali al-Anassi.

"Ţinem să transmitem naţiunii musulmane că noi am ales ţinta, am finanţat operaţiunea şi l-am recrutat pe şeful ei", precizează el.

Autorii atacului soldat cu 12 morţi la redacţia Charlie Hebdo, Cherif Kouachi şi fratele său Said au fost ucişi vineri de forţele de ordine.