Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atentat asupra Capitoliului, dejucat de FBI

FBI a reuşit să împiedice comiterea unui atentat asupra Congresului SUA. Un tânăr american, acuzat că ar susţine gruparea teroristă Statul Islamic a fost arestat în statul Ohio, pentru planificarea unui atentat contra Capitoliului din Washington, anunţă Departamentul Justiţiei din SUA, citat de AFP.

Christopher Cornell, în vârstă de 20 de ani, este acuzat de tentativă de omor a unor angajaţi din cadrul Guvernului american şi de posesie ilegală de arme de foc.

Suspectul a deschis conturi de Twitter, sub numele de Raheel Mahrus Ubaydah şi posta "comunicate şi înregistrări video" în favoarea organizaţiei teroriste Statul Islamic.

De asemenea, el şi-a exprimat susţinerea faţă de un "jihad violent şi atacurile comise de alţii în America de Nord".

Într-o discuţie cu un agent FBI sub acoperire, tânărul a mărturisit că îi "consideră pe membrii Congresului drept duşmani şi are intenţia de a efectua un atac asupra Capitoliului, la Washington".

Cornell a cumpărat "arme semiautomate şi peste 600 de muniţii, cu scopul de a se deplasa la Washington şi a ataca mai mulţi angajaţi din interiorul Capitoliului", informează Departamentul Justiţiei. Bărbatul a fost arestat imediat după ce a cumpărat armele.