Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Arestare la Primăria sectorului 2

Şefa Serviciului resurse umane de la Primăria Sectorului 2, Daniela Năstase, a fost reţinută de procurorii DNA, fiind acuzată de trafic de influență. Ea a fost prinsă când lua mită 11.000 de euro pentru a interveni în vederea soluţionării unor dosare privind acordarea de apartamente ANL.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au reţinut-o pentru 24 de ore pe Daniela Năstase, pentru trafic de influenţă şi vor cere Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a acesteia pentru 30 de zile.

Anchetatorii susțin că în noiembrie 2014, la propunerea unei persoane, denunţătoare în cauză, Daniela Năstase, șefa Serviciului resurse umane de la Primăria Sectorului 2 București, a acceptat ca, în schimbul sumei de 11.000 de euro, să intervină pe lângă un coleg de la serviciul spațiu locativ. Acesta ar fi trebuit să înregistreze cinci dosare cu solicitarea de acordare a unor apartamente ANL ale unor persoane recomandate de denunţător, fără ca solicitanții să fie prezenți personal, așa cum impun dispozițiile legale.

Pentru această acțiune, Daniela Năstase intenționa să ofere celuilalt funcţionar 1.000 din cei 11.000 de euro ceruţi.

De asemenea, spun procurorii DNA, Daniela Năstase i-ar fi promis denunţătorului că intervine la persoane cu putere de decizie din Primăria Sectorului 2, pentru ca cererile privind acordarea de locuinţe ANL să fie fie aprobate, garantând în acest sens.

Daniela Năstase a fost prinsă miercuri în flagrant, în timp ce primea suma de 11.000 de euro, fiind dusă la audieri şi reţinută în noaptea de miercuri spre joi.

Primarul Sectorului 2 a dispus desfacerea contractului de muncă al Danielei Năstase, începând din 15 ianuarie, în urma reţinerii acesteia pentru trafic de influenţă.