Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Atentat Boston: Americanii se gândesc să schimbe legea privind imigrarea

După atentatul de la Boston, americanii se gândesc să schimbe legea privind imigrarea.  Oficialii americani apreciaza că o reformă a imigraţiei ar răspunde la necesitatea de "a scoate din umbră aproximativ 11 milioane de oameni care locuiesc ilegal în această ţară".

Intre timp Jokar Ţarnaev a fost pus oficial sub acuzare pentru acte de terorism prin utilizarea unei bombe care putea provoca victime multiple şi daune materiale majore. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă pedeapsa cu moartea.

Suspectul în atacul din Boston Jokar Ţarnaev le-a declarat investigatorilor că fratele său mai mare, Tamerlan, este cel care a plănuit dublul atentat cu bombă şi că în spatele lor nu se află nicio grupare teroristă, a declarat o sursă guvernamentală americană, citata de  CNN. 

Interogatorii preliminare cu Ţarnaev arată că cei doi fraţi fac parte din categoria jihadiştilor auto-radicalizaţi susține o sursă citată de CNN. Jokar Ţarnaev , rănit şi reţinut la un spital în Boston, a declarat că fratele său, care a fost ucis în noaptea de joi spre vineri într-un schimb de focuri cu forţele de ordine, dorea să apere islamul de atacuri, potrivit aceleiaşi surse.

Sursa guvernamentală a subliniat că interogatoriile sunt preliminare şi că este necesar ca versiunea prezentată de către Ţarnaev să fie verificată şi urmărită de către investigatori.