Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noi dezvăluiri privind scufundarea feribotului Sewol

noi_dezvaluiri_privind_scufundarea_feribotului_sewol.jpg

Feribotul Sewol, naufragiat în Coreea de Sud (Foto: Reuters/Kim Kyung-Hoon)

Feribotul naufragiat miercuri în largul Coreei de Sud era condus de un ofiţer subaltern şi nu de căpitan, în momentul accidentului. Anunţul vine de la procurorul general, care conduce ancheta. În continuare, trei sute de oameni sunt daţi dispăruţi.

Potrivit procurorului general, Park Jae-Eok, "cel de-al treilea locotenent era la cârmă în momentul producerii accidentului".

Căpitanul Lee Joon-Seok, criticat dur de rudele pasagerilor dispăruţi pentru că a părăsit printre primii nava, se afla "în spate", precizează procurorul.

Încă nu se cunosc cauzele accidentului, dar mulţi pasageri supravieţuitori susţin că au auzit un zgomot puternic, după care feribotul s-a oprit brusc, ceea ce ar putea însemna că nava s-a lovit de un obiect imens. Căpitanul a afirmat însă că vasul nu s-a lovit de o stâncă.

Unii experţi cred că e posibil ca nava să se fi dezechilibrat, din cauza încărcăturii, feribotul transportând 150 de vehicule.

Bilanţul oficial provizoriu este de 25 de morţi. La bord se aflau 475 de oameni, printre care şi peste 300 de liceeni. Sunt dispărute 271 de persoane. Şansele ca ele să fie găsite în viaţă sunt minime.