Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Paştele la Vatican şi în Italia

vaticano.jpg

Pastele la Vatican şi în Italia

În Vinerea Sfântă, si la Vatican, in Basilica San Pietro are loc celebrarea Pătimirii Domnului: Liturgia Cuvântului, Adorarea Sfintei Cruci și Primirea Sfintei Împărtășanii, ceremonie oficiată de Papa Francisc. De la ora locală 21.00, Suveranul Pontif Va conduce procesiunea Drumul Crucii, O ceremonie care evocă patimile Mântuitorului.

Mii de pelerini si turisti sunt așteptați in aceasta seara la Coloseum pentru a participa alături de Papa Francisc la traditionala procesiune din vinerea sfântă - Drumul Crucii. Ceremonia -care evoca patimile Mântuitorului - va fi transmisă in direct in 70 de tari.
Meditaţiile de la cele paisprezece opriri de la Drumul Crucii se referă la probleme actuale cum ar fi: criza economică, viața imigrantilor, consumul de droguri si de alcool al tinerilor, condițiile detinutilor din penitenciarele supra aglomerate sau femeile agresate fizic.
Crucea va fi purtată de un muncitor si de un om de afaceri impreuna, de doi tineri Cerșetorii, de bătrâni, bolnavi si detinuti.
In acest an ceremonia va fi mai lunga cu jumătate de ora mail mult fata de anii trecuți. La final, Suveranul pontif va da binecuvântarea credinciosilor si nu va mai face nici un discurs.
Maine seara, Papa Francisc prezidează, pentru a doua oară de cand a fost ales la conducerea bisericii catolice, Vigilia Pascală în bazilica San Pietro începând cu ora 20.30, pentru ca duminica la ora 12.00, de la loja centrală a Bazilicii Vaticane, Suveranul Pontif Saaa adreseze ”urbi et orbi” mesajul de Paște și Binecuvântarea Apostolică. Deși anul trecut a rostit urarea de sărbători fericite in mai multe limbi, de aceasta data Suveranul pontif renunta la acest ritual.
Cei peste un milion si 200 de mii de romani din Italia vor sărbători învierea Domnului la fel ca acasa, in România, in cele peste 230 de biserici ortodoxe si catolice din Peninsula. Mai mult de atat, conationalii noștri s au pregătit pentru aceste zile cu mâncăruri tradiționale.

888