Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ziua Muncii... acasă

ziua_muncii_acasa.jpg

Turişti, la grătar

Mai mult de jumătate dintre angajaţii din mediul urban vor petrece ziua de 1 Mai acasă. Doar sub zece procente vor merge la munte sau la mare, potrivit unui studiu realizat de MEDNET Marketing Research Center.

Aproape jumătate dintre persoanele intervievate (44,1%), care sunt angajate într-o companie sau deţin o afacere, declară că vor fi libere atât în ziua de 1 Mai, cât şi pe 2 Mai. Un sfert va fi liber doar pe 1 Mai, iar 8,6% spun că nu vor avea liber.

Mai mult de jumătate dintre orăşenii intervievaţi au spus că vor petrece Ziua Muncii în localitatea de domiciliu, împreună cu familia sau cu prietenii şi la iarbă verde, în pădure, în parc sau la un loc de grătar.

Alţi 7,6% dintre cei intervievaţi au spus că vor alege de 1 Mai destinaţii turistice din ţară, dintre care 4,4 procente vor opta pentru destinaţii montane, 2,7% intenţionează să ajungă pe litoral şi 0,5 procente, într-o staţiune balneară. Doar 1,5% vor pleca în străinătate de Ziua Muncii.

Bugetul mediu alocat petrecerii zilei de 1 Mai este de circa 170 de lei, fiind asemănător celui de anul trecut. Doar unul din cinci români este dispus să aloce un buget de peste 500 de lei, iar cei mai mulţi (46,9%) nu pot aloca mai mult de 200 de lei.

Studiul a fost realizat online, în perioada 4-8 aprilie, pe un eşantion de 663 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani. Marja de eroare e de ±3,81%.