Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O veste proastă pentru amatorii de grătare de 1 Mai

Dacă nu v-aţi făcut provizii pentru Ziua Muncii, nu vă faceţi griji: magazinele mari sunt deschise şi pe 1 şi pe 2 mai. În schimb, vremea nu va ţine cu turiştii care vor să iasă la iarbă verde.

Veştile meteorologilor s-ar putea să nu le pice prea bine amatorilor de grătare sau de plimbări în aer liber. Vremea va fi în continuare instabilă şi rece şi e posibil să se înregistreze pe alocuri şi căderi de grindină. Ceea ce înseamnă că mulţi români şi-ar putea schimba planurile şi vor sărbători acasă. De aceea, marile magazine vor sărbători Ziua Muncii... prin muncă. Ele sunt deschise şi pe 1 şi pe 2 mai.

În schimb, Poşta Română nu va lucra în primele două zile ale lunii. Angajaţii băncilor comerciale vor avea şi ei ziua de 1 mai liberă, dar pe 2 vor lucra după programul normal.

E important de ştiut şi cum vor circula autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele în perioada 1-4 mai. Regia Autonomă de Transport Bucureşti anunţă că liniile de transport de suprafaţă din Capitală vor funcţiona după un program special în intervalul amintit, mai exact ca într-o zi de duminică în zilele de 1, 3 şi 4 mai şi ca într-o zi de sâmbătă pe 2 mai.

În fine, RATB va reintroduce în circulaţie de azi autobuzele turistice supraetajate. Turiştii sunt invitaţi de 1 mai la plimbări gratuite între orele 10 şi 22.