Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Feribotul Sewol mai face o victimă, chiar şi după naufragiu

feribotul_sewol_mai_face_o_victima_chiar_si_dupa_naufragiu.jpg

Flori pentru victimele naufragiului Sewol (Foto: Reuters/Song Won-young/News1)

Un scafandru a murit marţi, în timp ce explora epava feribotului sud-coreean Sewol, care a naufragiat pe 16 aprilie. Catastrofa s-a soldat cu peste 300 de morţi şi persoane date dispărute, potrivit AFP.

Scafandrul a început să respire cu dificultate, la o adâncime de 25 de metri de fundul mării. Bărbatul de 53 de ani şi-a pierdut cunoştinţa şi a fost evacuat, dar a fost declarat mort la spital.

Şi alţi scafandri care participă la căutarea victimelor naufragiului Sewol au avut de suferit în ultimele zile. Zece dintre ei s-au confruntat cu accidente de decompresie.

Feribotul Sewol s-a scufundat în largul coastelor de sud, cu 476 de persoane la bord. Bilanţul este de 263 de morţi şi 39 de dispăruţi.

Cei 15 membri ai echipajului au fost arestaţi, după ce au abandonat nava, în timp ce sute de pasageri erau încă prinşi la bord.

Anchetatorii au stabilit că echipajul a aşteptat 40 de minute, după ce a lansat un mesaj de salvare, pentru a-i avertiza pe pasageri cu privire la pericolul răsturnării navei.