Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Apel neobişnuit al sindicatelor în contextul alegerilor europene

cartel_alfa.jpg

Cartel Alfa îi îndemnă pe români să nu voteze reprezentanţii partidelor pe 25 mai ( foto: bzi.ro)

"Cartel Alfa" recomandă cetăţenilor să nu voteze reprezentanţii partidelor la alegerile din 25 mai, pentru a sancţiona astfel dezinteresul acestora faţă de nivelul de trai scăzut, şomaj, locurile de muncă precare şi nedreptăţile fiscale.

Preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că pe 7 mai se împlinesc doi ani de guvernare Ponta, iar o analiză făcută de Comitetul Confederal demonstrează că situaţia nu este "încurajatoare" după această perioadă.

Liderul sindical a reclamat dezinteresul total al partidelor politice, indiferent de orientarea lor politică declarată, faţă de situaţia lucrătorilor din România, de precaritatea condiţiilor de muncă ale acestora, de relaţia dintre angajator şi angajat.

Sindicaliştii reclamă şi lipsa politicilor prioritare în crearea şi dezvoltarea locurilor de muncă durabile şi a locurilor de muncă de calitate, realocarea banilor direcţionaţi către domenii aducătoare de venituri către grupurile de interese, continuarea politicilor fiscale care măresc nedreptăţile sociale şi facilitează multinaţionalelor mărirea profiturilor, dar şi politicile partidelor care încurajează frauda şi evaziunea fiscală.

Candidaţii independenţi ar putea promova mai bine interesele cetatenilor români in forurile europene, consideră vicepreşedintele "Cartel Alfa", Petru Dandea.

Vicepreşedintele Cartel Alfa Petru Dandea