Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Europa, sub ape

Mare parte din Europa e sub ape. Patru persoane au murit, cel puţin opt au fost date dispărute, iar sute de persoane au fost evacuate în urma unor inundaţii şi alunecări de teren provocate de ploi în mai multe ţări din Europa, au anunţat autorităţi locale.

Sute de drumuri şi căi ferate au fost blocate în Germania, Austria şi Cehia, iar starea de urgenţă a fost decretată duminică seară în aproape toate regiunile din Boemia, partea de vest a Cehiei şi în Germania.

Opt staţii de metrou au fost închise, iar un spital a fost evacuat în Cehia. Bilanţul aici era de trei morţi şi patru persoane date dispărute. În Boemia, unde starea de alertă era în vigoare în aproximativ 50 de localităţi, aproximativ 1.800 de persoane au fost evacuate. Cel puţin 23 de căi ferate şi aproximativ 100 de drumuri au fost blocate duminică, potrivit autorităţilor locale.

La Praga, un spital a fost evacuat, iar Podul Carol, unul dintre cele mai cunoscute monumente din capitala cehă, a fost închis. Elevii din învăţământul primar şi secundar din Praga au fost îndemnaţi să stea acasă pentru luni. Din cauza creşterii nivelului apelor, au fost evacuate şi animalele de la grădina zoologică din capitala cehă.

În Austria, o persoană a murit, două au fost date dispărute în urma unor alunecări de teren, iar alte peste 300 au fost evacuate, potrivit autorităţilor. Starea de alertă a fost decretată în cea mai mare parte a provinciilor occidentale Tirol şi Salzburg şi în provincia Austria Superioară, în nord.