Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Români morți în Muntenegru

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

19 persoane au murit și alte 26 au fost rănite în urma prăbușirii unui autocar într-o prăpastie în Muntenegru. Ambasada României la Podgoriţa a fost informată cu privire la tragicul accident, iar o echipă consulară s-a deplasat la faţa locului. Autorităţile din Muntenegru au confirmat că toate victimele din autocar sunt cetăţeni români. Ambasadorul român în Muntenegru, Mihail Florovici, a declarat că autocarul transporta 46 de pasageri, care mergeau din România către Budva cu o agenţie de turism românească. Parchetul General a deschis o anchetă.

”Din primele cercetări, printre victimele accidentului se află și cetățeni români”, arată Ministerul Afacerilor Externe. Ambasada României la Podgorița a fost informată cu privire la tragicul accident rutier care a avut loc în Muntenegru.

O echipă consulară s-a deplasat la locul accidentului. Ambasadorul României se află deja la spitalul la care sunt internați o parte dintre cetățenii români. Reprezentanții misiunii diplomatice se află în permanentă legatură cu autoritățile locale și sunt pregătiți să ofere asistență și protecție consulară.   

Ministrul muntenegrean de interne, Rasko Konjevic, a afirmat că autocarul era înmatriculat în România și nu în Ucraina, așa cum anunțase poliția mai devreme. ”Într-un accident deosebit de grav, 13 persoane au murit, iar 32 au fost rănite. Viața a șapte persoane este în pericol”, a declarat Rasko Konjevic. Demnitarul a adăugat că mai multe echipe de prim-ajutor au venit să scoată pasagerii, dar nu a precizat cetățenia victimelor accidentului. 

Accidentul a avut loc la Grlo, pe o șosea montană, la circa 30 de kilometri nord de capitala Podgorița. Răniții au fost transportați la spitale din capitala Muntenegrului. ”Majoritatea persoanelor rănite au suferit leziuni grave. Printre acestea se află și un copil”, a declarat un medic de la un spital din Podgorița, la postul național de televiziune RTGC.