Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tănase, despre comentatorii TVR de la CM din Brazilia: Unii sunt de nota zece, alţii de nota şase

Preşedintele TVR, Stelian Tănase, admite la RFI că nu întotdeauna comentariile crainicilor de la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia sunt de calitate. El spune însă că i-ar fi plăcut să vadă în presă articole care să sublinieze performanţa TVR, "o televiziune în faliment, care a oferit acest program în dauna altor televiziuni". Audienţa TVR a crescut, ajungând numărul unu pe piaţă, mai precizează Tănase.

Şeful TVR comentează criticile unei părţi a presei faţă de crainicii Televiziunii Române de la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia: "Am mai multe comentarii. În primul rând, audienţa Televiziunii a crescut, ajungând numărul unu pe piaţă în aceste zile şi va continua toată luna asta, cât ţine Campionatul Mondial, dovadă că lumea se uită la TVR, dacă oferi programe de calitate, exclusivităţi, evenimente de mare amploare. Aşa încât criticile... Probabil că face parte şi dintr-o competiţie pe piaţa de mass-media. Aş fi vrut să văd articole care să sublinieze performanţa, că această televiziune în faliment a oferit acest program în dauna altor televiziuni, care n-au fost capabile să-l cumpere".

Unii comentatori sportivi sunt de nota zece, alţii de nota şase, consideră Stelian Tănase: "Facem nişte eforturi enorme financiare şi organizatorice să asigurăm crainici de bună calitate, transmisiuni de bună calitate. Uneori reuşim, uneori nu, pentru că şi ei unii-s de nota zece, unii-s de nota şase, dar încercăm să facem faţă, pe fondul unei creşteri generale de audienţă, pentru că şi în luna mai a fost singura televiziune care a crescut în audienţă".

Întrebat dacă personal e mulţumit de comentariile crainicilor TVR de la CM din Brazilia, el a răspuns: "Eu nu sunt microbist şi n-aş putea să măsor calitatea comentariului. Cred că sunt inegale, din meciurile pe care le-am văzut, uneori am fost mulţumit, uneori nu am fost mulţumit. Nu întotdeauna alegerea invitaţilor este cea mai bună".

 
Stelian Tănase, intervievat de Cosmin Ruscior, despre comentatorii TVR de la CM din Brazilia