Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Britanicii vor restricţii sau chiar interdicţii la ajutoare sociale pentru străini

uk_immigrants.jpg

Sursa foto : Reuters.

Britanicii vor ca imigranţii să aştepte trei ani pentru accesul la ajutoarele sociale. Două treimi dintre britanici consideră că imigranţii din Uniunea Europeană ar trebui obligaţi să aştepte trei ani înainte de a solicita ajutoare sociale, după cum arată rezultatele unui sondaj publicat la Londra.

Sondajul mai arată că un britanic din patru consideră că imigranţii vin în Marea Britanie doar pentru "a abuza" de generosul sistem de ajutoare sociale. Drept urmare, pe lîngă cele două treimi ale populaţiei care opinează că imigranţii trebuie să aştepte trei ani asistenţa socială, un britanic din zece afirmă că perioada ar trebui extinsă la cel puţin 10 ani şi 6 la sută dintre cei intervievaţi cred chiar că străinii nu ar trebui să primească deloc aceste beneficii. În plus, mai mult de trei sferturi dintre persoanele intervievate s-au exprimat în favoarea reducerii ratei imigraţiei în Marea Britanie.

Dar ce-i face pe britanici atât de reticenţi ? Ei bine, din sondaj reiese că  43 la sută dintre britanici consideră că imigranţii au crescut nivelul infracţionalităţii în Marea Britanie. Jumătate dintre persoanele intervievate consideră că imigranţii le iau locurile de muncă britanicilor. De asemenea, impactul economic al imigraţiei este apreciat drept negativ de 47 la sută dintre britanici, în timp ce 45 la sută consideră că aceştia ameninţă viaţa culturală britanică. Peste 3.000 de persoane au participat la sondajul British Social Attitudes, realizat de agenţia NatCen Social Research. Pe de altă parte un alt studiu, de această dată al Băncii Naţionale a Angliei, pare să indice faptul că britanicii nu se dau în vânt după muncă : productivitatea muncii la britanici este, în prezent, cu 16 la sută mai mică decât în anii de dinaintea crizei. Astfel, într-o oră de muncă, un angajat britanic produce cu aproximativ 20 la sută mai puțin decât angajații altor țări din Grupul statelor cel mai puternic industrializate.