Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stelian Tănase respinge acuzaţia de favoritism la TVR: Am adus doar cinci-şase colaboratori; nu poţi să cumperi un Mercedes cu bani de Dacia!

Stelian Tănase respinge acuzaţiile de abuzuri şi favoritisme, lansate de o parte dintre angajaţii din TVR. Preşedintele-director general al Televiziunii Publice spune la RFI că a adus la TVR "cinci-şase-şapte colaboratori în şase luni, cel mai mic număr din istoria directoratelor la TVR".

Angajaţi din TVR au semnat o petiţie prin care trag un semnal de alarmă faţă de discrepanţele dintre salariile oamenilor veniţi în mandatul lui Stelian Tănase şi salariile celorlalţi angajaţi ai instituţiei.

Şeful TVR respinge acuzaţia de favoritism: "Numărul angajaţilor, colaboratorilor aduşi de mine a fost foarte mic, probabil că sunt cinci-şase-şapte în şase luni, ceea ce este cel mai mic număr din istoria directoratelor la TVR de până acum. Mi-au spus chiar cei de la Personal".

"Când alte vedete ale televiziunii luau sume de zeci de mii de euro, n-am auzit sindicatele protestând. Aici este un conflict care ţine de alte interese şi care nici n-a explodat, că el este într-o stare mocnită. Îmi aduc aminte un articol al lui Cătălin Tolontan, foarte bun, pe această temă, care spunea că de fapt pe oricine aş fi invitat să ţină emisiuni la Televiziunea Română, cei din interior ar fi protestat că nu folosesc resurse interne. Folosesc şi resurse interne, sunt talk-show-uri ţinute de oameni din interior", spune el.

Stelian Tănase justifică şi salariile oferite oamenilor aduşi de el la TVR: "Recunoaşteţi că această competiţie pe piaţa media este foarte dură şi că este o bătălie între posturile de televiziune de a aduce vedetele, capetele de afiş, care să asigure audienţă. Ceea ce eu am şi făcut. Din primii cinci jurnalişti ca notoritate, eu am adus primii trei în TVR şi voi continua această operaţie. Nu reuşesc întotdeauna, am fost şi refuzat. Pe de altă parte, trebuie să plăteşti preţul pieţei. Nu poţi să te duci cu bani de Dacia şi să cumperi un Mercedes! Asta-i logica pieţei, noi ne supunem pieţei, televiziunea nu este ca-n anii '80 monopol, ea intră pe piaţă şi este în competiţie cu celelalte televiziuni, pentru a aduce oamenii care fac audienţă sau evenimente".

Presa scrie că Mircea Dinescu primeşte nouă mii de euro pe lună de la Televiziunea Română, iar Liviu Mihaiu 13 mii pe sezon.