Cine-i finanţează pe militanţii antişist? ONG-ist din Pungeşti: "Mă ajută mama şi prietenii"

Militanţii antişist din România resping acuzaţia de colaborare cu Rusia, lansată de secretarul general al NATO. Anders Fogh Rasmussen a declarat recent, fără să se refere la o ţară anume, că Rusia colaborează în secret cu organizaţiile de mediu care fac campanie împotriva fracturării hidraulice, informează HotNews, care citează The Guardian.

Preşedintele Mişcării de Rezistenţă Pungeşti, Constantin Pâslaru, spune la RFI că declaraţia lui Rasmussen este "o aberaţie".

Secretarul general al NATO crede că prin colaborarea cu ONG-urile antişist, Moscova încearcă să menţină dependenţa Europei de importurile de gaze din Rusia.

Constantin Pâslaru îl contrazice pe Anders Fogh Rasmussen: "Cel puţin noi, România, la ora actuală, ceea ce importăm din Rusia este între 2% şi 4%, dacă nu mă înşel, 2% pentru uzul consumatorilor domestici şi 4% pentru industrie. Nu-i ajunge lui Putin nici de-o votcă ceea ce ne exportă nouă în România!".

Preşedintele Mişcării de Rezistenţă Pungeşti precizează că militanţii antişist din România nu sunt finanţaţi de Rusia, ci de rude şi prieteni: "Cei care ne finanţează sunt rude apropiate. Mama mea m-a ajutat, fratele meu. Noi avem conturile la vedere. Maximul de donaţii pe care le-am primit până în prezent a fost undeva la 30 de milioane şi avem 310 milioane plătiţi numai pentru avocaţi până în prezent. Din eforturile noastre, din bani personali (...), ne-au ajutat prietenii, oameni care cred şi de multe ori ne mai ajută câte cineva cu 100 de lei".

 
Constantin Pâslaru, intervievat de Cosmin Ruscior, despre acuzaţia lui Rasmussen privind gazele de şist