Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


1.000 de turişti români, în regiunile inundate din Bulgaria

inundatii_bulg.jpg

Echipele speciale bulgare au salvat mai mulţi oameni cu elicoptere speciale(FOTO: REUTERS/Bulgarian Defence Ministry)

Niciun român nu se află printre victimele inundaţiilor din staţiunea Albena, din Bulgaria, a anunţat, sâmbătă, Ministerul de Externe. Autorităţile de la Bucureşti îi sfătuiesc pe turiştii români să amâne deplasarea din sau către staţiunile afectate de ploile torenţiale din în ultimele zile.

Mai multe regiuni din Bulgaria, între care şi staţiunea Albena, au fost grav afectate de inundaţii puternice în ultimele două zile. Intemperiile s-au înregistrat în urma ploilor toernţiale, cel puţin zece persoane pierzăndu-şi viaţa din cauza apelor revărsate.

Ambasada României de la Sofia estimează, pe baza apelurilor telefonice, că numărul românilor afectaţii de inundaţiile de pe litoralul bulgăresc este de aproximativ 1.000 de persoane, a precizat, la solicitarea Mediafax, Ministerul de Externe.

Potrivit Ministerului de Externe, din datele obținute de la autoritățile bulgare rezultă că printre victime nu sunt cetățeni români.

MAE îi informează pe cetățenii români aflați în situații deosebite în stațiunile bulgăresti afectate de recentele inundații pot apela telefonul de urgență al ambasadei: 00359 879 440 758.

Pe de altă parte, turiştii români acuză autorităţile bulgare că nu fac nimic pentru a-i ajuta să plece către România. Ei reclamă că au fost evacuați doar cetățenii ruși și germani, în timp ce românii s-au ajutat între ei, notează Mediafax.