Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zeci de morţi în Egipt, luni dimineaţă

noi-interventii-forta-egipt.jpg

Foto: Reuters/Louafi Larbi

Cel puţin 42 de persoane au fost ucise luni dimineaţă în Egipt, după ce forţele de ordine au deschis focul asupra unei reuniuni a susţinătorilor preşedintelui demis, Mohamed Morsi, la Cairo, potrivit televiziunii de stat.

Forţele de ordine egiptene încercau luni dimineaţă să disperseze o manifestaţie a susţinătorilor preşedintelui înlăturat de armată, Mohamed Morsi, din faţa sediului Gărzii Republicane din Cairo, potrivit AFP.

"Am văzut cu ochii mei oamenii asupra cărora s-a tras", declară un manifestant citat de AFP, conform Mediafax. El precizează că forţele de ordine au urmărit ulterior numeroşi participanţi la miting.

Alt manifestant spune că forţele de ordine au tras în aer cu muniţie de război şi au lansat numeroase grenade lacrimogene. Patru islamişti au fost ucişi vineri în acelaşi loc, în urma unor schimburi de focuri cu armata.

Susţinătorii Fraţilor Musulmani, mişcare din care provine Mohamed Morsi, s-au mobilizat masiv de zece zile, pentru a apăra "legitimitatea" fostului şef al statului, primul preşedinte ales democratic din istoria Egiptului.

Armata l-a demis pe Morsi miercuri seară, în urma unor manifestaţii de amploare în Egipt.