Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pilotul Asiana Airlines nu avea multă experienţă pe Boeing 777

asiana-crash.jpg

Asiana Airlines

Pilotul Asiana Airlines nu avea multă experienţă pe Boeing 777 și ateriza pentru prima dată cu un astfel de avion la San Francisco, scrie presa. Între timp nu s-a elucidat confuzia privind circumstanţele morţii uneia dintre victimele accidentului.

Pilotul aflat la comanda avionului Boeing 777 al Asiana Airlines ateriza pentru prima dată cu un astfel de avion pe acest aeroport, au declarat oficiali din cadrul aviaţiei şi companiei aeriene, citați de CBS.

O reacție imediată a venit de la compania sud-coreeană, citată de AFP. Conducerea companiei a informat că pilotul era experimentat dar în curs de formare pe acest tip de aeronavă și era sub supervizarea unui formator avizat.  Pentru moment nu este clar dacă lipsa de experienţă a pilotului cu o astfel de aeronavă şi pe aeroportul din San Francisco au jucat vreun rol în accidentul de sâmbătă. Primele analize semnalează că avionul zbura la o altitudine prea joasă şi cu o viteză prea mică în momentul apropierii de golful San Francisco.

Prăbuşirea avionului a provocat moartea a două adolescente chineze şi rănirea altor 182 dintre cele 307 persoane aflate la bord, dintre care şase sunt încă în stare "critică".  Semne de întrebare au aparut duminică privind circumstanţele în care a murit una dintre cele două adolescente. Potrivit San Francisco Chronicle, pompierii ar fi informat institutul medico-legal că una dintre victime ar fi putut fi lovită de un vehicul al echipelor de salvare în timp ce zăcea pe pistă.