Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Camelia Voiculescu, urmărită penal pentru complicitate la şantaj

optimal-media-voiculescu.jpg

Sursa foto : www.optimalmedia.ro

Camelia Voiculescu, fiica omului politic şi de afaceri Dan Voiculescu, este urmărită penal în dosarul lui Sorin Alexandrescu, pentru complicitate la şantaj. Alături de ea sunt cercetate şi SC Antena TV Group şi SC Intact Publishing SRL, tot pentru şantaj, a anunţat Direcţia Naţională Anticorupţie.

Procurorii anticorupţie au cercetat concret ameninţările la adresa lui Ioan Bendei, administrator la RCS&RDS, că se va începe o campanie media compromiţătoare împotriva sa, dacă nu semnează în numele companiei un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group.

Procurorii anticorupţie susţin că în primăvara acestui an Sorin Alexandrescu l-ar fi „constrâns” în mod repetat pe Ioan Bendei, ameninţându-l cu cu darea în vileag a unor fapte compromiţătoare pentru aceasta. Scopul : obligarea acestuia la semnarea în numele companiei RCS/RDS a unui contract pe o perioadă de 5 ani în valoare de 7,2 milioane de euro anual.

Obiectul şantajului : un contract încheiat în anul 2009 între RCS/RDS şi Bodu SRL, în valoare de 3,5 milioane euro, contract care ar fi reprezentat o modalitate de a acoperi primirea cu titlu de mită a sumei de 3,5 milioane euro de Dumitru Dragomir, în schimbul căreia acesta din urmă a întreprins demersuri în a susţine compania RCS/RDS în câştigarea licitaţiei organizate de Liga Profesionistă de Fotbal pentru meciurile din Liga Întâi.

Pentru a evita aşadar divulgarea acestor informaţii compromiţătoare, reprezentantului RCS/RDS i se cerea încheierea unui contract pentru retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând trustului Antena TV Group pe o perioadă de 5 ani, la preţul de 0,6 euro pe un abonat lunar dar şi stingerea tuturor litigiilor existente.