Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Apa mării, infectată cu virusul hepatic A, pe litoralul bulgăresc?

Ministerul român de Externe îi avertizează pe românii care vor să călătorească în Bulgaria sau care se află deja pe litoralul bulgăresc că în urma inundaţiilor din Portul Varna şi din unele staţiuni bulgăreşti, există riscul ridicat ca apa mării să fie infectată cu virusul hepatic A.

Potrivit informaţiilor publicate de experţii bulgari în hepatologie, în urma inundaţiilor provocate de ploile puternice care au afectat Portul Varna şi unele staţiuni bulgăreşti de la Marea Neagră, există riscul ridicat ca apa mării să fie infectată cu virusul hepatic A, informează MAE într-un comunicat transmis vineri dimineaţă.

"Inspecţia Regională de Sănătate Varna a comunicat, la 3 iulie 2014, că, urmare a unor analize ale apei de mare din zona «Plaja ofiţerilor- Varna», s-a constatat un rezultat nefavorabil al indicatorilor de analiză microbiologică «Escherichia coli» şi «enterococi intestinali». Specialiştii recomandă turiştilor să nu consume midii crude, să utilizeze duşul după băile în mare, să respecte cu stricteţe regulile igienico-sanitare şi, pentru siguranţă, cei care îşi petrec vacanţa pe litoralul bulgăresc în acest an să se vaccineze împotriva hepatitei A", precizează MAE.

Ministerul român de Externe recomandă consultarea periodică atât a site-urilor de specialitate, cât şi a paginii web a MAE, rubrica Sfaturi de călătorie–Alerte de călătorie.