Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Zi tensionată în Orientul Mijlociu

zi_tensionata_in_orientul_mijlociu.jpg

Tensiuni în Ierusalimul de Est (Foto: Reuters/Baz Ratner)

Mii de persoane l-au condus pe ultimul drum în Ierusalimul de Est pe adolescentul palestinian răpit şi ucis acum câteva zile. Totul pe fondul unor măsuri de securitate foarte severe din partea autorităţilor israeliene. Între timp, reprezentanţi ai Egiptului s-au angajat vineri într-un proces de mediere, pentru a evita escaladarea tensiunilor între Israel şi Hamas.

Familia lui Mohammad Abu Khdair crede că tânărul a fost ucis ca o răzbunare, după răpirea şi uciderea a trei adolescenţi israelieni luna trecută.

Înmormântarea adolescentului ar urma să aibă loc lângă casa familiei sale, în districtul Shuafat.

Trupul lui Mohammad Abu Khdair era înfăşurat în steagul palestinian şi a fost purtat pe străzi de miile de participanţi la eveniment.

Israelul a desfăşurat un important dispozitiv de securitate în Ierusalimul de Est, de teama unor violenţe în timpul înmormântării. Mai ales că în ultimele două zile au avut loc ciocniri între palestinieni mascaţi şi Poliţia israeliană.

Liderul mişcării islamiste Hamas, Khaled Meshal, susţine că organizaţia pe care o conduce nu este implicată în răpirea şi asasinarea celor trei adolescenţi israelieni, potrivit unui interviu acordat redacţiei de limbă arabă a Sky News, relatează Haaretz.

Între timp, reprezentanţi ai Egiptului s-au angajat vineri într-un proces de mediere, pentru a evita escaladarea tensiunilor între Israel şi Hamas.