Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atentat cu bombă la Beijing

china.jpg

Sursa: www.thetimes.co.uk

O explozie puternică a avut loc sâmbătă pe aeroportul din Beijing, informează agenţia chineză Xinhua, preluată de CNN. Conform martorilor oculari, o persoană cu dizabilităţi, de naţionalitate chineză, ar fi detonat un dispozitiv exploziv cu praf de puşcă, ce ulterior s-a dovedit a fi combustibil folosit la confecţionarea artificiilor.

Este vorba despre un bărbat într-un scaun cu rotile, care a detonat o bombă pe care el ar fi confecţionat-o, în faţa porţii terminalului 3 al Aeroportului Internaţional din Beijing.  În afara atacatorului, nu există alte victime, a anunţat agenţia oficială China Nouă, relatează AFP, citată de Mediafax.

Bărbatul, de naţionalitate chineză, a fost luat în grijă de către salvatori, potrivit agenţiei oficiale chineze, care adaugă că poliţia a deschis o anchetă.

Potrivit agenţiei China Nouă, explozia s-a produs la ora locală 18.24 (13.24, ora României) şi nu a provocat alte victime.

Potrivit unui mesaj postat pe contul de microblogging chinez - echivalent site-ului Twitter - al televiziunii centrale chineze, incidentul nu a provocat vreo perturbare orarului curselor aeriene.

În fotografii difuzate de China Nouă pot fi observate persoane, care par să facă parte din personalul medical, acordând îngrijiri unei persoane întinse pe jos şi alte persoane fugind în terminal, plin de fum alb.