Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ofensiva israeliană din Fâşia Gaza s-a amplificat

ofensiva_israeliana_fasia_gaza_amplificat.jpg

Casă distrusă de un raid israelian în Gaza (Foto: Reuters/Mohammed Salem)

Aviaţia israeliană a desfăşurat 160 de raiduri în Fâşia Gaza împotriva Hamas în cursul nopţii de marţi spre miercuri. Acţiunea este un răspuns la continuarea tirurilor de rachetă către Israel, potrivit purtătorului de cuvânt al armatei, citat de AFP.

"Au fost 160 de raiduri în timpul nopţii, ceea ce ridică la 430 numărul atacurilor aeriene de la începutul operaţiunii", precizează purtătorul de cuvânt, generalul Moti Almoz, pentru postul militar de radio.

El spune că au fost vizate 120 de zone de lansare a rachetelor, zece posturi de comandament ale Hamas şi "numeroase tuneluri".

Raidurile aeriene ale Israelului au vizat de asemenea două case "ale unor şefi militari ai Hamas", precum şi "birourile Ministerului de Interne sau ale serviciului de securitate naţională al Hamas".

Şi ofensiva nu se va opri aici. "Operaţiunea pe care am lansat-o se va extinde în următoarele zile", anunţă purtătorul de cuvânt, care se fereşte să ofere detalii despre planurile unei operaţiuni terestre în Fâşia Gaza.

Patru rachete au fost lansate miercuri dimineaţă către sudul Israelului, fără a face victime sau pagube materiale.

Autorităţile israeliene au autorizat marţi convocarea a 40 de mii de rezervişti, în vederea unei eventuale operaţiuni terestre.

Trupe, tancuri şi transportoare au fost văzute la frontiera cu Gaza, potrivit AFP.