Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Scandalul MM ajunge la UEFA. ActiveWatch denunţă "huliganismul" conducerii Stelei

Agenţia de Monitorizare a Presei ActiveWatch va sesiza UEFA, după ce managerul Stelei, Mihai Stoica şi doi bodyguarzi au agresat o echipă a Pro TV în Macedonia. MM a fost amendat cu patru sute de euro de autorităţile de la Skopje.

ActiveWatch cere solidaritate din partea colegilor de breaslă ai reporterilor agresaţi şi intimidaţi de Mihai Stoica şi cei doi bodyguarzi, spune la RFI coordonatorul departamentului Free Ex de la ActiveWatch, Răzvan Martin.

"Banditism, huliganism, de asta dă dovadă conducerea clubului Steaua şi este foarte grav, pentru că nu este un incident izolat, sunt cel puţin doi ani de când astfel de situaţii se repetă. Până acum, nimeni nu a intervenit. Din interiorul forurilor fotbalului românesc eu nu am văzut nici o reacţie, reacţia din interiorul breslei de asemenea este destul de timidă, astfel încât comportamente de genul ăsta s-au perpetuat şi uite că se ajunge la situaţii din ce în ce mai grave", declară Martin.

 

Amendă pentru Mihai Stoica

 

Managerul general al echipei Steaua, Mihai Stoica, a fost amendat cu patru sute de euro. El a pledat vinovat marţi în faţa unui judecător din Skopje, după ce a agresat o echipă Pro TV în Macedonia, informează site-ul Prosport, citat de Mediafax.

"Gata, s-a terminat! Gata! Staţi degeaba aici, gata, s-a terminat!", a spus Mihai Stoica la ieşirea din tribunalul din Skopje.

Managerul general al FC Steaua a fost audiat anterior la Poliţia din oraşul macedonean, după ce i-a înjurat pe reporterii Prosport şi Pro TV şi a agresat-o pe jurnalista Alexandra Tănăsescu.

 

Contextul

 

Luni după-amiază, la Skopje, reporterii Prosport şi Pro TV au fost agresaţi de bodyguarzii care însoţesc lotul Stelei şi de managerul Mihai Stoica, la antrenamentul oficial al formaţiei antrenate de Laurenţiu Reghecampf, înainte de returul cu Vardar din preliminariile Ligii Campionilor. Stoica şi unul dintre agenţi i-au smuls din mână telefonul mobil jurnalistei Pro TV Alexandra Tănăsescu şi au şters imagini de pe acesta. Stoica i-a înjurat pe jurnalişti şi le-a cerut să părăsească arena.

Reprezentaţi ai Poliţiei au ajuns în jurul orei 00.00, ora locală, la hotelul în care este cazată delegaţia Stelei, pentru a-l identifica pe agresor. Stoica şi-a recunoscut faptele, însă a refuzat iniţial să meargă la Poliţie. În momentul în care Poliţia l-a invitat la secţie, managerul Stelei a început să strige că este cetăţean european, iar reprezentanţii legii să se prezinte cu mandat, scrie Prosport.

Steaua întâlneşte marţi, de la ora 21.45, la Skopje, pe Vardar, în manşa secundă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. Meciul va fi transmis de Pro TV. În tur, Steaua a câştigat cu 3-0.

 
Răzvan Martin (ActiveWatch), intervievat de Cosmin Ruscior, despre scandalul Mihai Stoica