Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Israelul, atacat cu rachete lansate din Liban

israelul_atacat_cu_rachete_lansate_din_liban.jpg

Oameni adăpostiţi într-un mall din Tel Aviv, în timpul unei alarme de rachete (Foto: Reuters/Daniel Bar-On)

O rachetă lansată din sudul Libanului a aterizat vineri dimineaţă în nordul Israelului, fără să provoace victime sau pagube materiale, a declarat o purtătoare de cuvânt a armatei, potrivit AFP. Pe de altă parte, peste 90 de persoane au fost ucise de marţi până acum, în urma raidurilor aeriene israeliene din Fâşia Gaza, conform oficialilor palestinieni.

Racheta lansată din Liban asupra teritoriului israelian a căzut pe un câmp din nordul ţării. Postul public de radio anunţă că două rachete de tip Katiuşa au lovit un sector situat la nord de oraşul Kyriat Shmona.

În replică, artileria israeliană a lansat un atac asupra sudului Libanului, a anunţat purtătorul de cuvânt al armatei, Peter Lerner. "Vom desfăşura o anchetă, pentru a vedea dacă este vorba despre un act simbolic sau despre ceva mai substanţial", a precizat el.

Între timp, un palestinian a fost ucis vineri dimineaţă, la domiciliul său din Gaza, în urma unui raid aerian efectuat în cea de-a patra zi a ofensivei israeliene în Fâşia Gaza.

Numărul total al morţilor în urma raidurilor aeriene israeliene a ajuns la 90, potrivit BBC, care citează oficiali palestinieni.

La Bucureşti, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a decis activarea de urgenţă a Celulei de Criză la nivelul MAE, pentru acordarea de asistenţă consulară cetăţenilor români din Fâşia Gaza.

Acordarea de asistenţă consulară implică inclusiv eventuale plecări ale cetăţenilor români din Fâşia Gaza.

Ministerul de Externe a deschis o linie telefonică gratuită TelVerde, care funcţionează în regim de permanenţă, pentru a veni în sprijinul familiilor din România ale cetăţenilor români aflaţi în Fâşia Gaza. Numărul de telefon 0800800407 este apelabil doar din România.

În Fâşia Gaza trăiesc circa 250 de cetăţeni români, în mare parte femei.