Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Accident sângeros în Italia


Cel puţin 37 de persoane au murit şi alte aproximativ zece au fost grav rănite, duminică seara, într-un accident de autocar care transporta pelerini în apropiere de Avellino, în regiunea Napoli.

Martorii spun că accidentul s-a produs pe un viaduct la aproximativ 50 de kilometri est de Napoli. Autocarul a ajuns în viteză pe o porţiune în coborâre, în pofida numeroaselor panouri privind limitarea vitezei, şi a percutat un limitator, provocând un carambol uriaş.

Un fotograf AFP a numărat cel puţin şapte sau opt maşini încastrate unele în altele. După aceea, vehiculul a plonjat peste un pod rutier şi s-a prăbuşit de la 30 de metri. Mai mulţi pasageri au fost aruncaţi din vehiculul care transporta aproximativ 50 de pasageri. Oamenii se întorceau dintr-un pelerinaj iar la bord se aflau multi copii. Şoferul autocarului a murit în accident.

Potrivit unor martori, autocarul, care se întorcea la Napoli, ar fi putut să aibă probleme de frânare. Jurnalişti locali evocă şi alte ipoteze, inclusiv aceea că şoferul a adormit sau explozia unui pneu. 

Presa italiană scrie că porţiunea de drum pe care a avut loc tragedia este deosebit de periculoasă. O serie de accidente grave s-a produs în această zonă, în trecut. În urma accidentului, circulaţia a fost închisă.

Este vorba despre unul dintre cele mai sângeroase accidente rutiere înregistrate în Europa în ultimii ani, ultimul având loc în martie 2012 în Elveţia, unde zau murit 28 de persoane, inclusiv 22 de copii.