Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


5 ore de linişte în Fâşia Gaza

Hamas acceptă o încetare a focului timp de cinci ore în Fâşia Gaza, cerută de ONU din motive umanitare şi anunţată anterior de armata israeliană. Aceasta va începe joi dimineaţă la ora 10.

Încetarea focului "este în interesul tuturor cetăţenilor din Fâşia Gaza, deoarece ei pot merge la spital, obţine îngrijiri medicale sau hrană", a declarat coordonatorul ONU pentru procesul de pace în Orientul Mijlociu la postul de televiziune israelian Channel Two.

Anterior, armata israeliană a anunţat că va înceta azi, timp de cinci ore, bombardamentele în Fâşia Gaza, un "armistiţiu umanitar" care va permite locuitorilor să se aprovizioneze, potrivit unui comunicat publicat miercuri seara.

Totuşi, Israelul a avertizat că dacă "Hamas sau alte organizaţii teroriste vor profita de această fereastră umanitară (pentru a ataca), armata va răspunde cu fermitate".

Şaisprezece palestinieni, inclusiv cinci copii, au fost ucişi miercuri, în a noua zi a raidurilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza al căror bilanţ se ridică la 213 morţi, anunţă serviciile medicale palestiniene citate de AFP.

Începând din 8 iulie, islamişti din cadrul mişcării Hamas au lansat peste 1.200 de rachete spre teritoriul Israelului, provocând moartea unei persoane.

Miercuri după-amiază, patru copii au fost omorâţi în Fâşia Gaza, în cursul raidurilor aeriene israeliene care au distrus o clădire situată pe o plajă. Armata israeliană a anunţat că va investiga bombardamentul, un incident pe care îl califică drept "tragic".