Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un român, în avionul prăbuşit în Ucraina

un_roman_in_avionul_prabusit_in_ucraina.jpg

Locul unde s-a prăbuşit avionul companiei Malaysia Airlines (Foto: Reuters/Maxim Zmeyev)

În avionul care s-a prăbuşit joi în Ucraina se afla şi un român cu dublă cetăţenie, anunţă Ministerul de Externe de la Bucureşti. Familia victimei a precizat că nu doreşte să fie făcute publice nici un fel de date personale. ACTUALIZARE: Românul aflat în avionul aparţinând companiei Malaysian Airlines era student în anul II la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj.

UPDATE: Românul aflat în avion era student în anul II la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj. Decanul Facultăţii de Medicină a UMF Cluj, Anca Buzoianu, declară pentru Mediafax că profesorii universităţii sunt "îngroziţi" de cele întâmplate.

"În accidentul aviatic din Ucraina şi-au pierdut viaţa din nefericire şi doi studenţi de la Facultatea de Medicină a UMF Cluj, anul II, secţia engleză. Este un tânăr cu dublă cetăţenie, româno-canadiană şi o studentă cu cetăţenie străină. Suntem îngroziţi de cele întâmplate şi ne pare rău că a avut loc un astfel de eveniment", spune Buzoianu.

 

MAE precizează că potrivit informaţiilor de până acum, pe lista pasagerilor avionului companiei Malaysian Airlines, prăbuşit în estul Ucrainei se află şi numele unui român cu dublă cetăţenie.

Familia românului a fost informată de autorităţile din ţara de domiciliu, iar autorităţile române au luat de asemenea legătura cu familia, informează MAE.

Familia victimei a precizat că nu doreşte, sub nici o formă, să fie făcute publice nici un fel de date personale.

Iniţial, Ministerul de Externe a anunţat vineri dimineaţă că până la acel moment nu se confirma prezenţa nici unui cetăţean de naţionalitate română pe lista pasagerilor aeronavei Malaysia Airlines.

Celula de criză de la nivelul Centralei MAE, împreună cu misiunile diplomatice la Haga, Kuala Lumpur şi Kiev rămân în legătură permanentă cu oficialităţile locale, până la confirmarea listei finale a pasagerilor.