Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


8 români au murit într-un accident rutier în Spania

Ministerul Afacerilor Externe confirmă că opt români au murit într-un accident rutier produs în Spania. Autoritățile române afirmă că este posibil să existe și o a noua victimă. Publicaţia spaniolă ABC a scris, marți, că opt români, între care trei bărbaţi, trei femei şi doi copii, au murit în accidentul rutier.

Microbuzul în care se aflau cetăţenii români a intrat în coliziune frontală cu un tir, care a intrat pe contrasens, a dezvăluit aceeași sursă.

Pe de altă parte, Ministerul Afacerilor Externe a precizat, miercuri dimineaţă, la solicitarea Mediafax, că s-a finalizat procedura de identificare a 8 cetăţeni români decedaţi în accidentul care a avut loc pe autostrada AP-7m în apropiere de localitatea Granja de Romamora, provincia Alicante din Spania.

Identificarea s-a realizat pe baza informațiilor oferite de rude și în urma verificărilor făcute la Aeroportul din Valencia, de unde cetățenii români urmau să ia zborul Wizzair din data de 22 iulie 2014, de la ora 21.40, cu destinația România.

O echipă consulară de la Castellon și una formată din atașați de interne ai Ambasadei României la Madrid s-au deplasat de urgență la fața locului şi la morga Tanatorio Siempreviva din Alicante pentru a acorda sprijinul necesar consular în astfel de situații.

În prezent, reprezentanţii Ambasadei României la Madrid şi Consulatului de la Castellon de la Plana, în colaborare cu autorităţile spaniole, verifică ipoteza existenţei unei a noua persoane, care ar fi fost chiar şoferul, despre care rudele victimelor susțin că s-ar fi aflat în microbuzul implicat în accident.