Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un milion de euro recompensă pentru bijuteriile furate de la Cannes

Lloyd's oferă un milion de euro recompensă persoanei care va permite găsirea bijuteriilor furate la Cannes la sfârșitul lui iunie, în urma unei spargeri şi a căror valoare a fost estimată la peste 100 de milioane de euro. Anunțul va fi publicat miercuri în trei ziare din Franţa și este însoţit de fotografia a patru bijuterii furate.

Această ofertă de recompensă de un milion de euro oferită "primei persoane care va furniza informaţii ce vor permite găsirea mărfurilor este supusă unor condiţii", arată textul anunţului, fără a preciza care sunt aceste condiţii. Anunţul, care va fi publicat miercuri în trei ziare din Franţa este însoţit de fotografia a patru bijuterii furate.

Pe 28 iunie, susține o sursă apropiată anchetei, 72 de piese (printre care se numără inele, coliere de diamante, pandantive şi alte bijuterii), între care "34 de excepţie" au fost furate de un bărbat înarmat la expoziţia "Extraordinary diamonds". Expoziția de bijuterii era a unei companii specializate în diamante și a avut loc la hotelul Carlton din Cannes.

Piese de excepţie, care valorează mai multe milioane de dolari fiecare erau asigurate, ceea ce nu este cazul pentru celelalte a căror valoare se apropie de 20 de mii-40 de mii de euro pentru o singură piesă, a precizat sursa citată.