Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tragedie într-o uzină din China

china_bum.jpg

(FOTO: REUTERS/Aly Song)

Cel puţin 65 de lucrători au murit într-o explozie produsă într-o uzină din estul Chinei. De asemenea, există cel puţin 100 de răniţi, a anunţat presa locală, citată de AFP. Update: Bilanțul tragediei a crescut la 68 de morți. Și numărul răniților este mai mare decât se credea inițial, anunță surse locale. În uzina care producea piese de automobile se aflau 260 de lucrători în momentul exploziei.

Update 1: Un responsabil local a dezvăluit că numărul morților a ajuns la 68, în timp ce 187 de persoane au fost rănite în explozie.

Update 2: Uzina producea parti metalice pentru constructorii americani de automobile, printre care si gigantul General Motors, potrivit presei de stat, citate de Hotnews.

Update 3: Din datele preliminare ale anchetei rezulta ca explozia s-a produs la un atelier de lustruire a capacelor si a fost provocata de combinatia dintre praful folosit in cadrul procesului de lustruire si temperaturile ridicate, sau chiar flama, folosite pentru aceasta operatiune, a explicat Ministerul Sigurantei Publice pe o rețea de socializare.

Update 4: Fabrica, detinuta de un grup taiwanez, are 450 de angajati, dintre care aproximativ 260 erau de fata la momentul exploziei.

.....................................................................

Deflagrația, survenită la Kushan, oraș în provincia orientală Jiangsu, "s-a soldat cu 65 de morți și un număr de răniți, bilanțul fiind încă în curs de estimare", a indicat CCTV pe site-ul său internet. Incidentul s-a produs sâmbătă dimineața la o uzină metalurgică.

Peste 100 de persoane au fost rănite în urma exploziei, a afirmat la rândul său agenția oficială Xinhua, citată de Agerpres.

Instituţiile mass media din China au publicat totodată mai multe fotografii de la locul tragediei.

Mai multe persoane cu arsuri grave puteau fi observate în faţa complexului industrial din care se ridică un fum negru gros, notează AFP.

Accidentele industriale au loc periodic în China, unde standardele de securitate sunt relativ scăzute.