Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kievul, fără apă caldă până în octombrie

apa.jpg

Kievul fără apă caldă până în octombrie

Criza gazului cu Rusia se resimte direct pe pielea ucrainienilor. Locuitorii capitalei Kiev nu mai au apă caldă începând de luni, 4 august. Este o situaţie ce riscă să dureze cel puţin până în octombrie.

«Toate centralele termice nu mai sunt aprovizionate cu gaze» a precizat societatea Kievenergo, controlată de cel mai bogat om din Ucraina Rinat Akhmetov. El deţine monopolul încălzirii în capitala ucraineană, un oraş ce numără 3 milioane de locuitori.

Stirea că apa caldă va lipsi până în octombrie a fost confirmată şi de primarul Kievului.

Trebuie precizat că în fiecare vară locuitorii Kievului nu aveau apă caldă vreo 2-3 săptămâni.

De această dată însă, din cauza faptului că Rusia a oprit robinetul cu gaze la mijlocul lui iunie dupà ce Kievul a refuzat să plătească gazul mai scump, situaţia se va prelungi până la toamnă.

«Suntem nevoiţi să renunţăm la apa caldă ca să acumulăm gaze în depozite pentru la iarnă. Sper ca locuitorii să înţeleagă acest lucru» a mai spus Vitali Klitschko, fostul campion mondial de box devenit acum primarul Kievului. O capitală în care « sezonul de încălzire » începe pe 15 octombrie, dată la care locuitorii vor putea aşadar face din nou un duş cu apă caldă.