Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Aproape 600 de morți, după cutremurul din China

china_cutremur.jpg

Zeci de cartiere au fost distruse de cutremur (FOTO: REUTERS/Stringer)

Bilanţul cutremurului din China continuă să crească. Seismul de 6,1 grade care a afectat duminică sud-vestul Chinei a provocat moartea a 589 de persoane, au anunţat autorităţile locle, conform AFP.

"În prezent, 589 de persoane au decedat şi nouă sunt date dispărute" în urma cutremurului cu magnitudinea de 6,1 care a afectat o zonă muntoasă din provincia Yunnan, a anunţat Ministerul chinez al Afacerilor Civile, conform Mediafax.

Precedentul bilanţ oficial, difuzat ieri, anunţa 410 morţi.

În plus, peste 2.400 de persoane au fost rănite şi aproximativ 230.000 au fost evacuate de urgenţă.

Peste 80.000 de case s-au prăbuşit în urma seismului.

În zonele sinistrate, la limita provinciilor Yunnan, Sichuan şi Guizhou, echipele de salvare îşi văd eforturile complicate de alunecări de teren şi torente de noroi, care blochează căile de acces.

În orăşelul Longtoushan, situat în apropierea epicentrului şi grav afectat de cutremur, s-au făcut explozii controlate pe versant pentru a debloca stâncile ce ameninţau să cadă.

În paralel, autorităţile le-au cerut "voluntarilor" să stea deoparte de zona afectată de seism, unde cele câteva rute accesibile sunt blocate, ceea ce împiedică deplasarea echipelor de salvare.

Ambuteiajele au fost provocate în special de numeroasele vehicule de voluntari care au venit de luni în regiune cu intenţia de a ajuta victimele.