Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primul atac aerian asupra oraşului Doneţk

primul_atac_aerian_asupra_orasului_donetk.jpg

Crater lăsat de raidul aerian din Doneţk (Foto: Reuters/Sergei Karpukhin)

Bastionul separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, oraşul Doneţk, s-a confruntat în noaptea de marţi spre miercuri cu primul atac aerian. Nu s-au înregistrat victime, anunţă Primăria, citată de AFP. Între timp, 18 soldaţi ucraineni au fost ucişi în luptele din estul ţării în ultimele 24 de ore, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei.

"Districtul Kalininski, în apropiere de strada Secenov, a suferit în cursul nopţii un atac aerian, care a lăsat pe şosea o gaură cu diametrul de patru metri şi adâncimea de 1,5 metri. Un gazoduct a fost avariat de schije de obuze. Geniştii acţionează în zonă, pentru a dezamorsa un obuz neexplodat", informează Primăria într-un comunicat.

Acest atac "nu a făcut victime în rândul civililor", mai precizează instituţia. Trei civili au fost ucişi în 24 de ore în tiruri de artilerie înregistrate în alte districte din oraş.

Este primul atac aerian împotriva oraşului Doneţk, cu o populaţie de un milion de locuitori înainte de începerea ostilităţilor, la jumătatea lui aprilie.

"Trupele se regrupează şi consolidează barajele. Ne pregătim să eliberăm oraşele" controlate de separatişti, declară un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Oleksîi Dmitraşkivski.