Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Taifunul Trami face ravagii în China

Taifunul Trami, al 12-lea care loveşte China în acest an, a afectat 361.000 de oameni în provincia Hunan din centrul ţării. Dintre aceştia peste 30.000 au fost deplasaţi în alte regiuni, au anunţat sâmbătă autorităţile locale, citate de agenţia de presă Xinhua, preluată de Agerpres.

Taifunul a fost însoţit de furtuni mai ales în părţile sud-estice şi estice ale Hunan, potrivit unui comunicat al centrului meteo provincial. Intemperiile au făcut ravagii în 14 ţinuturi, oraşe şi districte, afectând 361.000 de localnici şi forţând 30.900 dintre ei să îşi părăsească locuinţele, conform aceleiaşi surse.

Între timp, 13.350 de hectare de cereale au fost avariate şi 150 de case au fost dărâmate. De asemenea, ploile puternice au umflat mai multe râuri peste nivelurile de pericol şi au determinat recurgerea la rezervoare speciale dedicate unor astfel de situaţii. Totuşi, cantităţile de ploaie ar urma să se reducă considerabil sâmbătă, în condiţiile în care taifunul părăseşte Hunan, notează serviciul meteorologic.

Furtunile aduse de Trami au lovit şi provinciile sud-estice de coastă Zhejiang şi Fujian, afectând 1,4 milioane de persoane şi determinând mutarea a 351.000, după cum a anunţat vineri Ministerul pentru Afacerile Civile. Trami a atins ţărmul joi dimineaţă în provincia Fujian şi s-a transformat în furtună tropicală în provincia vecină Jiangxi.