Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mutare surpriză a Rusiei în dosarul sirian

mutare-surpriza-rusiei-dosarul-sirian.gif

Sursa foto: Wikimedia Commons

Rusia va trimite "în zilele următoare" o navă de luptă antisubmarin şi un crucişător lansator de rachete în Mediterana. Mutarea vine în contextul în care occidentalii se pregătesc să lanseze lovituri militare împotriva Siriei.

"Situaţia care se complică în estul Mediteranei cere din partea noastră o anumită adaptare în privinţa forţelor navale", declară pentru agenţia Interfax o sursă din cadrul Statului Major al forţelor armate ruse, potrivit AFP.

"În zilele următoare, o navă de luptă antisubmarin se va alătura flotei" ruse deja prezente în această regiune, precizează responsabilul militar.

"Mai târziu, i se va alătura un crucişător lansator de rachete din cadrul Flotei Mării Negre Moskva, care tocmai îşi încheie misiunea în Atlanticul de Nord şi va începe în curând o traversare a Atlanticului spre Strâmtoarea Gibraltar", completează sursa citată.

Altă sursă din cadrul Statului Major al forţelor navale ruse susţine pentru agenţia oficială RIA Novosti că aceste manevre nu au legătură cu tensiunile privind Siria, ci că ar fi vorba de o "rotaţie prevăzută".