Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Protest la Universitate: "Nu faceţi ketchup din Roşia Montană!"

protest-universitate-nu-faceti-ketchup-rosia-montana.jpg

Proteste la Piaţa Universităţii împotriva proiectului Roşia Montană (Foto: RFI/Eduard Vasilică)

Manifestanţii care se opun proiectului aurifer pe bază de cianuri de la Roşia Montană au ieşit din nou în stradă luni seară. Aproximativ două mii de oameni au blocat temporar Bulevardul Regina Elisabeta din Capitală. Ei au protestat faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană, aprobat de Guvern săptămâna trecută.

Bulevardul Regina Elisabeta a fost deblocat de manifestanţi după şase ore, în a doua zi de proteste faţă de proiectul Roşia Montană. Manifestaţia s-a încheiat fără incidente.

Manifestanţii, cei mai mulţi tineri, s-au adunat în zona fântânii de la Universitate. Ei au afişat drapele şi bannere pe care scria: "Ruşine!", "Măi, măi, dragă Rovana/Ia mâna de pe Roşia Montană!", "Nu faceţi ketchup din Roşia Montană!".

Protestatarii au scandat: "Jos Băsescu!", "Jos Ponta!", "Ape curate, nu cianurate!" şi "PDL-USL, aceeaşi mizerie!".

În jurul orei 22.30, manifestanţii s-au mutat din zona fântânii de la Universitate pe Bulevardul Regina Elisabeta, unde au blocat circulaţia rutieră. Ei s-au aşezat pe stradă, unde au scandat mesaje împotriva proiectului de la Roşia Montană şi au bătut cu sticle de plastic în asfalt şi în diverse tobe improvizate.

Protestul s-a încheiat în jurul orei patru dimineaţa, fără incidente.