Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Torționarul din Cleveland a rezistat o lună în închisoare

zzz.jpg

Ariel Castro

Ariel Castro, condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a sechestrat şi violat timp de un deceniu trei femei, a fost găsit mort în celula sa.

Cel care a încercat fără succes să convingă juriul că nu este un monstru a supraviețuit în închisoare puțin peste o lună. Apoi s-a sinucis prin spânzurare. Ariel Castro, condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a sechestrat şi violat timp de un deceniu trei femei, a fost găsit mort în celula sa.

El era cazat singur în celulă și verificat de gardieni la fiecare 30 de minute. Oficialii închisorii din Ohio recunosc însă că Ariel Castro nu era pus sub supraveghere antisuicid.

Torţionarul din Cleveland a fost arestat la începutul lui mai, după ce una dintre victimele sale a reuşit să fugă din casa din Cleveland unde fostul şofer de autobuz le ţinea închise pe cele trei femei.

Michelle Knight, în vârstă de 32 de ani, Amanda Berry, 27 de ani şi Gina DeJesus, 23 de ani au fost răpite între 2002 şi 2004, în timp ce aveau 20, 16, respectiv 14 ani. În timpul captivităţii, ele au fost bătute şi violate în numeroase rânduri. Amanda Berry are de asemenea o fetiţă, Jocelyn, în vârstă de şase ani la momentul eliberării lor. Analizele ADN au confirmat că Ariel Castro este tatăl ei.