Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cristian Ghinea, director CRPE: "Ieşim din nou în stradă pentru Roşia Montană”

Tensiunea mocnește în interiorul USL, pe tema proiectului Roșia Montană. Astăzi liderul liberal Crin Antonescu și-a surprins partenerul de alianță, după ce a făcut un anunț în nume personal: că proiectul Roșia Montană trebuie respins.

În urmă acestei declarații, ședința parlamentului pe tema înființării unei comisii speciale care să se ocupe de proiectul de lege a fost anulată.

Ulterior și premierul Ponta a avut o luare de poziție pe subiect: a declarat că soluția pentru exploatarea auriferă este respingerea în regim de urgentă a acesteia la Senat, apoi și la Cameră.

Protestele de stradă și-au atins scopul, a completat primul ministru.

Proteste care au avut loc de 8 zile încoace în capitală și în alte orașe. Noaptea trecută pe străzile Bucureștiului au mărșăluit circa 10.000 de persoane iar organizația Alburnus Maior anunța că o vor face în continuare.

Directorul Centrului Român pentru Politici Europene Cristian Ghinea a participat și el la proteste. (interviu audio atasat)

Gabriel Resources a anunţat luni că ar putea apela la instanţă dacă proiectul Roşia Montană este respins.

Gabriel Resources va analiza toate opţiunile posibile în cazul respingerii propunerii legislative privind dezvoltarea proiectului Roşia Montană, inclusiv transmiterea unei notificări formale referitoare la intenţia de a iniţia o acţiune în instanţă.

Gabriel Resources a luat notă de declaraţiile premierului Victor Ponta şi ale altor miniştri din Guvernul României, apărute în presă luni, potrivit cărora proiectul de lege privind proiectul Roşia Montană urmează să fie respins înainte de a fi dezbătut de cele două Camere ale Parlamentului, se arată într-un comunicat al companiei canadiene.

 
Ascultă interviul - Cristian Ghinea intervievat de Anca Năstase