Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Paleologu: Mă tem că maidanezii nu vor fi eutanasiaţi, ci masacraţi

Deputatul Theodor Paleologu declară la RFI că în cazul Bucureştiului şi al altor mari oraşe singura soluţie la problema câinilor fără stăpân o reprezintă eutanasierea. Democrat-liberalul se teme însă că maidanezii vor fi "otrăviţi" sau "li se va da cu bâta-n cap".

Theodor Paleologu afirmă "cu regret" că nu există altă soluţie la problema câinilor fără stăpân din Bucureşti decât eutanasierea lor: "În cazul Bucureştiului, cu părere de rău, îmi dau şi eu seama că nu se poate altfel. Problema e alta, că această lege e mai dură decât cea din 2011, deci USL-ul s-a opus în 2011 acelei legi, care era mai flexibilă de fapt. Această lege e mai dură, scurtează durata pentru adopţii".

Deputatul PDL se teme că maidanezii vor fi masacraţi: "Mai e o altă temere foarte mare pe care o am, că nu vor fi eutanasiaţi, ci masacraţi. În loc să li se facă o injecţie letală, vor fi otrăviţi cu substanţe care îi vor face să sufere nu ştiu câte ore sau poate chiar mai mult sau li se va da cu bâta-n cap, cum s-a întâmplat în 2001. Preocuparea pe care o am este legată de termene şi de modul de aplicare a legii".

"În rest, cu regret îmi dau seama că în anumite oraşe din ţară chiar nu se mai poate altfel, deşi omeneşte vorbind, sigur că aş prefera formula sterilizării, dar în Bucureşti, în Iaşi, în alte oraşe ale ţării chiar nu se poate altfel, cu tot regretul, deşi sunt un om foarte iubitor de animale şi care am repugnanţă faţă de uciderea unor fiinţe vii", conchide Paleologu.

Theodor Paleologu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre maidanezi