Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


TEPCO, somată de premierul japonez să rezolve criza de la Fukushima

tepco-somata-premierul-japonez-rezolve-criza-fukushima.jpg

Fukushima (Foto: Reuters/Nuclear Regulation Authority/via Reuters)

Premierul japonez a făcut joi o nouă vizită la centrala nucleară Fukushima. Shinzo Abe a somat compania TEPCO să-i prezinte un calendar pentru rezolvarea scurgerilor de apă radioactivă.

Complexul nuclear Fukushima a fost avariat grav de tsunamiul din 11 martie 2011. După ce TECPO a reuşit să stabilizeze situaţia, au apărut noi scurgeri de apă radioactivă în Oceanul Pacific acum câteva săptămâni, lucru care provoacă îngrijorare nu doar în Japonia, ci în toată lumea.

Premierul Shinzo Abe cere companiei Tokyo Electric Power (TEPCO), care administrează complexul, să rezolve "problema scurgerilor de apă" contaminată şi să "stabilească un calendar" în acest sens.

"Viitorul Japoniei depinde de voi. Guvernul va propune şi va adopta măsuri concrete", a declarat Shinzo Abe în faţa a aproximativ 12 angajaţi.

Prim-ministrul nipon a fost criticat recent în presa japoneză, pentru că a afirmat în faţa Comitetului Internaţional Olimpic pe 7 septembrie că situaţia este "sub control". Tokyo candidează pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020.