Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Grecia: Liderii partidului neonazist, arestaţi

neonazist.jpg

Liderul neonazist grec Nikos Michaloliakos (Sursa: AFP)

Liderul partidului neonazist grec Zori Aurii a fost arestat vineri de poliţia elenă, în cadrul unei anchete ce vizează uciderea unui cântăreţ anti-fascist de către un activist al formaţiunii neonaziste. Nikos Michaloliakos este suspectat că face parte dintr-o organizație criminală, scrie AFP.

În afară liderului de partid, au mai fost arestați purtătorul de cuvânt al formaţiunii și alți doi membri ai partidului, relatează aceeași sursă.

Mai mult, mandate de arestare în întreaga ţară au fost emise pe numele altor 30 de persoane de către Curtea Supremă elenă, căreia i-a fost încredinţată ancheta asupra asasinării recente a unui muzician antifascist de către un activist din cadrul acestei formaţiuni, au precizat surse judiciare şi din cadrul poliţiei.

De la asasinarea lui Pavlos Fyssas, în vârstă de 34 de ani, pe 18 septembrie, autorităţile au lansat o vastă anchetă asupra acestui partid suspectat de comiterea a numeroase violenţe împotriva unor imigranţi şi activişti de stânga.

Partidul neonazist Zori Aurii a reușit să intre prima oară în Parlamentul grec, la alegerile din iunie 2012, în contextul șomajului ridicat și al sărăciei care s-au agravat în Grecia din cauza crizei economice.