Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Accident de autocar în Bulgaria. Un român a murit, alţi 5 sunt grav răniţi

Un român a murit, iar cinci sunt răniţi grav după ce autocarul în care se aflau a căzut într-o râpă din Bulgaria, în apropiere de Veliko Târnovo. Şoferul autocarului răsturnat în Bulgaria nu consumase băuturi alcoolice, iar testele pentru eventuala depistare a altor substanţe interzise sunt în curs, anunţă autorităţile bulgare, citate de agenţia Focus. Autocarul, care aparţine unei firme de turism din România, era condus de un român în vârstă de 44 de ani.

Alţi patru răniţi în accidentul rutier produs în Bulgaria au fost aduşi la Spitalul Floreasca din Capitală, duminică după-amiază, cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie.

Ei vor fi internaţi şi supuşi unor investigaţii, după care medicii vor stabili, în cazul fiecăruia, terapia necesară.

Tot la Floreasca au fost aduşi anterior, cu elicoptere SMURD, alţi doi răniţi în accidentul din Bulgaria. Aceştia - o femeie de peste 60 de ani şi un bărbat de aproximativ 60 de ani - au traumatisme forte şi fracturi, care, cel puţin deocamdată, nu le pun viaţa în pericol, a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa.

Cei şase răniţi aduşi la Bucureşti au fost transportaţi din Bulgaria în România, pe calea aerului, după ce au fost stabilizaţi la un spital din Veliko Târnovo.

Accidentul din Bulgaria s-a produs duminică dimineaţă, în jurul orei 5.00, când un autocar cu turişti care venea spre România din Turcia, de la Kuşadasi, s-a răsturnat în Pasul Republika, între localitățile Gurkovo și Veliko Târnovo - zonă muntoasă din ţara vecină. În autocar se aflau 27 de români - 25 de pasageri şi doi şoferi.

În urma accidentului, un român a murit, cinci au fost răniţi grav, iar alţii au răni uşoare. Conform agenţiei Focus, persoana decedată în accident avea 27 de ani.

Autocarul era condus de un român în vârstă de 44 de ani, care nu consumase alcool, după cum au comunicat tot autorităţile bulgare. El urma să fie testat şi privind consumul de alte substanţe interzise.

Tot MAI a informat că Poliția Română a efectuat primele verificări în țară privind firma transportatoare, șoferii și autocarul din accidentul produs în Bulgaria, nefiind evidențiate probleme din punct de vedere al avizelor și atestatelor prevăzute de legislația română în materie.

Autocarul răsturnat în Bulgaria avea doi şoferi, care, date fiind distanţele lungi de parcurs, conduceau cu schimbul. Vehiculul aparţine firmei Camira Eurotrans, ce are ca obiect de activitate transportul terestru de călători.

La spitalul din Veliko Târnovo au ajuns consulul României în Bulgaria și atașatul de afaceri interne al MAI, care au acordat asistență consulară cetățenilor români, victime ale accidentului.

În iunie 2013, un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie din Muntenegru. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa 18 persoane, iar alte 29 au fost rănite.