Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Greva de la metrou şi RATB a fost suspendată!

greva-metrou-ratb-fost-suspendata.jpg

Sindicaliştii de la metrou s-au răzgândit: nu mai fac grevă.

Bucureştenii pot răsufla uşuraţi: greva pe care intenţionau să o organizeze luni şi marţi sindicatele de la Metrorex şi RATB a fost suspendată. Vineri au avut loc negocieri între liderii sindicali şi Ministerul Transporturilor.

Sindicaliştii au obţinut de la minister promisiunea că salariile vor fi indexate de la 1 ianuarie cu rata inflaţiei.

Angajaţii Metrorex şi RATB au ameninţat vineri la prânz cu greva în primele două zile ale săptămânii viitoare, între orele 4 şi 16.

Pe 17 septembrie, sindicaliştii Metrorex au fost în grevă de avertisment, activitatea fiind oprită între orele 4 şi 6 dimineaţa.

O grevă de două zile ar fi fost o lovitură grea pentru bucureşteni, în condiţiile în care metroul este folosit zilnic de peste 700 de mii de călători. Greva de la RATB ar fi fost mai degrabă una de solidaritate cu angajaţii Metroului.

Sindicaliştii Metrorex i-au cerut premierului Victor Ponta, pe 25 septembrie, pe şantierul Magistralei 5, să îi primească la Guvern, pentru a discuta despre indexarea salariilor. Şeful Executivului a replicat că declanşarea grevei la Metrou nu ar fi un gest corect şi de bun-simţ, în condiţiile în care Metrorex beneficiază de subvenţii de la buget, respectiv din încasările strânse de la toţi românii, nu doar de la bucureşteni.