Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Asasinul francezului Hervé Gourdel a fost identificat

asasinul_francezului_herve_gourdel_a_fost_identificat.jpg

Extras video ce a permis identificarea unora dintre răpitorii lui Hervé Gourdel (Foto: AFP/HO/Jund al-Khilafa via Youtube)

Călăul francezului decapitat în Algeria a fost identificat. E vorba de Bachir Kherza, prezentat ca "muftiul" jihadiştilor algerieni din gruparea Soldaţii Califatului, mişcare ce a jurat credinţă organizaţiei Statul Islamic.

Informaţia a fost publicată de cotidianul francofon algerian El Watan. Acesta nu precizează sursele ce i-au permis să-l identifice pe autorul executării lui Hervé Gourdel luna trecută.

Potrivit publicaţiei citate, Bachir Kherza are la activ numeroase asasinate şi atentate teroriste.

În vârstă de aproximativ 50 de ani şi originar din cartierul Bab El-Oued din Alger, Kherza este un veteran al grupărilor armate islamiste active în timpul războiului civil din anii '90, soldat cu aproximativ 200 de mii de morţi în decurs de un deceniu.

El Watan scria încă de joi că armata algeriană a identificat cinci persoane care au participat la execuţia lui Hervé Gourdel, inclusiv călăul, dar fără să-i dea numele.

Armata algeriană anunţa în aceeaşi zi că a distrus tabăra care a "servit ca adăpost" grupării Jund Al-Khilafa (Soldaţii Califatului).

Autorităţile algeriene continuă cercetările în vederea găsirii cadavrului lui Hervé Gourdel şi prinderii celor care se fac vinovaţi de răpirea şi asasinarea sa.