Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Poluarea închide şcolile chineze

Orașul Shanghai a anunțat sâmbătă că școlile și fabricile sale își vor închide porțile iar traficul va fi restricționat dacă se vor atinge niveluri înalte de poluare, ceea ce înseamnă încă un pas în dezvoltarea propriului său sistem de răspuns de urgență în contextul creșterii poluării în marile orașe din China, relatează, duminică, Europa Press, citată de Agerpres.

Shanghai a stabilit un prag de poluare la atingerea căruia vor fi închise școlile, fabricile și șantierele de construcții și se va limita circulația vehiculelor. Acest nivel de poluare, al doilea mai grav, este considerat o amenințare serioasă pentru sănătate, potrivit ziarului 'Shanghai Daily'.

Când calitatea aerului va atinge sau se prevede că va atinge nivelul 2 de poluare, guvernul local va aplica acest program de răspuns, a precizat directorul adjunct al Comitetului pentru protecția mediului din Shanghai, Wu Qizhou.

Shanghai dorește să diminueze cu 20% poluarea atmosferică la orizontul anului 2017. Printre altele, s-a angajat să construiască 5.000 de stații de încărcare pentru mașinile electrice și să promoveze energiile regenerabile.