Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un nou caz de Ebola în SUA

un_nou_caz_de_ebola_in_sua.jpg

Măsuri de prevenire a infectării cu Ebola, în SUA (Foto: Reuters/Adrees Latif)

Un al doilea cadru medical de la Spitalul Presbiterian din Texas, unde s-a înregistrat primul caz de contaminare cu virusul Ebola din SUA a contractat virusul febrei hemoragice. Anunţul a fost făcut miercuri de autorităţile locale, citate de AFP.

Persoana contaminată cu Ebola este un cadru medical care s-a ocupat de Thomas Eric Duncan, infectat cel mai probabil în Liberia şi decedat pe 8 octombrie la Texas Health Presbyterian Hospital.

"Autorităţile sanitare l-au interogat pe ultimul pacient, pentru a verifica rapid toate persoanele cu care s-a aflat în contact şi eventualele expuneri, iar aceste persoane vor fi examinate", precizează serviciul de sănătate din statul Texas, într-un comunicat.

Autorităţile sanitare americane au confirmat duminică primul caz de Ebola contractat pe teritoriul Statelor Unite. E vorba de o infirmieră în vârstă de 26 de ani de la Texas Presbyterian Hospital, care a declarat marţi că se simte bine.

În total, 76 de cadre medicale ar fi putut fi expuse la virusul Ebola când tratau pacientul originar din Liberia, decedat săptămâna trecută, au anunţat autorităţile sanitare americane.

Acest grup include toate persoanele care au intrat în cameră, precum şi cele care au manipulat probele de sânge ale bolnavului liberian.

Lumea este pe cale să piardă cursa împotriva virusului Ebola şi nu reuşeşte să controleze epidemia mortală, a avertizat marţi Anthony Banbury, şeful misiunii ONU desemnate să coordoneze răspunsul de urgenţă în faţa Ebola.

Noul bilanţ global al epidemiei este de 4.447 de morţi de la începutul anului.