Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Muncii le dă o veste proastă părinţilor

ministrul-muncii-le-da-o-veste-proasta-parintilor.jpg

Alocaţia de stat pentru copii nu va fi majorată în 2014, anunţă ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

Alocaţia de stat pentru copii nu va fi majorată în 2014, declară la RFI ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu. Ea precizează în schimb că statul ar putea acorda copiilor nevoiaşi tichete pentru uniforme sau rechizite. Câmpeanu califică recenta propunere legislativă a unor parlamentari de a majora alocaţia la 200 de lei drept "ruptă total de realitate".

Mariana Câmpeanu precizează că alocaţia pentru copii rămâne neschimbată anul viitor: "Majorarea generală a alocaţiei nu putem să o facem şi nici nu putem să o acordăm diferenţiat, pentru că s-a pronunţat Curtea Constituţională şi ca atare găsim alte forme de ajutor pentru copiii săraci: alocaţia de sprijin pentru familii a fost mărită cu 30% şi am mărit şi pragul de eligibilitate, în aşa fel încât circa 550 de mii de copii pot beneficia de aceste creşteri".

"Alocaţia de 42 de lei o să rămână anul viitor neschimbată şi o să căutăm pe parcursul anului viitor să vedem ce soluţie găsim pentru alte forme de a sprijini copiii: burse şcolare, tichete pentru uniforme, pentru rechizite, chiar dorim să ajutăm efectiv copiii care au nevoie", spune ministrul Muncii.

Un grup de parlamentari a propus recent majorarea alocaţiei copilului de la 42 la 200 de lei, dar proiectul a fost respins la vot. Mariana Câmpeanu afirmă că "sunt propuneri legislative care de multe ori, cum a fost cazul acestei propuneri, sunt rupte total de realitate. Să creşti de la 42 de lei la 200 de lei într-un an în care şi veniturile la buget nu au fost colectate la nivelul pe care noi l-am preconizat este o propunere nerealistă, cu totul nerealistă!".

 
Mariana Câmpeanu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre alocaţia copilului