Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Parada de 1 Decembrie nu se va mai ţine pe Şoseaua Kiseleff

Parada de 1 Decembrie va avea loc anul acesta în Piaţa Constituţiei. Defilarea militară nu mai poate avea loc pe Şoseaua Kiseleff, întrucât Arcul de Triumf este în reabilitare.

Primarul Sorin Oprescu declară că încă de la începerea lucrărilor de reabilitare a Arcului de Triumf, a discutat cu factorii implicaţi ca parada de 1 Decembrie să fie organizată anul acesta în Piaţa Constituţiei.

"O să ţinem (parada de 1 Decembrie-n.r.) în Piaţa Constituţiei sau cel puţin aşa am propus, ca să nu-i deranjăm pe cei care defilează. Toţi factorii care suntem implicaţi am discutat în principiu încă din momentul în care am început lucrările la Arcul de Triumf, o vom ţine în Piaţa Constituţiei. Nu ştiu dacă au mai apărut idei pe parcurs, dar cred că aşa ar fi normal, să poată să se desfăşoare actorii principali, respectiv Armata şi celelalte instituţii", explică Oprescu.

Primarul Capitalei spune că în Piaţa Constituţiei (în faţa Palatului Parlamentului) va fi amenajată o zonă atât pentru public, cât şi pentru oficialităţi.

Lucrările de consolidare a Arcului de Triumf au început în acest an, termenul de finalizare fiind martie 2015.